Produkter utilgjengelige

Produkter fra denne butikken er for øyeblikket utilgjengelige i dette landet. Handle i andre butikker ved å bruke Glopal-tjenester.
Handle i andre butikker nå
Har du riktig kjede på sykkelen?

Nyheter

Har du riktig kjede på sykkelen?

Tidligere

Har du riktig kjede på sykkelen?

Neste

 

Av mallory wainwright 2/6/2023

Når det kommer til dirt bikes, er kjedet en av de mest kritiske komponentene i drivsystemet. De kjede overfører kraft fra motoren til bakhjulet, og et dårlig vedlikeholdt eller slitt kjede kan forårsake betydelige ytelsesproblemer. Det er tre hovedtyper av kjeder som brukes i skittsykler: standard MX-kjeder, O-ringkjeder og X-ringkjeder. Du vil lære forskjellene mellom disse tre typene kjeder og hjelpe deg med å velge den riktige for din applikasjon.

Standard mx ringkjeder

Standard MX ringkjeder er den grunnleggende og typisk minst kostbare typen kjede som brukes. De er laget av enkle metallplater forbundet med pinner og ruller. Disse kjedene har ingen tetningsmekanisme, og deres enkle design resulterer i lavere produksjonskostnader. Standard MX-kjeder krever imidlertid regelmessig smøring og vedlikehold for å forhindre for tidlig slitasje. Fordelene med en MX-kjede er lettere vekt og mindre rullemotstand. De er egnet for tørre og støvete forhold, men anbefales ikke for lengre stiturer med våte eller gjørmete omgivelser. Dette er grunnen til at det er det vanlige valget for motocrossføreren. 

O-ring kjeder

O-ringkjeder er det nest beste til standard MX-ringkjeder, dette er at de har gummi O-ringer som tetter hullene mellom platene, pinnene og rullene. Denne designen holder skitt, støv og vann ute av kjeden, noe som resulterer i lengre levetid og reduserte vedlikeholdskrav. O-ringkjeder er et populært valg for terrengryttere da de gir utmerket ytelse under våte og gjørmete forhold. Imidlertid produserer O-ringene av gummi mer friksjon, noe som kan redusere ytelsen sammenlignet med standard MX-ringkjeder.

X-ring kjeder

X-ringkjeder er den mest avanserte og dyreste typen kjede som brukes i skitsykler. De har en unik X-formet tetningsmekanisme som gir en bedre tetning enn O-ringkjeder. Denne tetningen holder kjedesmøringen mye lenger, noe som resulterer i redusert friksjon, bedre ytelse og lengre levetid enn både standard MX-ring- og O-ringkjeder. X-ringkjeder er det foretrukne valget for profesjonelle syklister og seriøse terrengryttere som krever den beste ytelsen og holdbarheten fra syklene sine.

Velg riktig kjede for din Dirt Bike

Når du velger riktig kjede for skitsykkelen din, må du vurdere flere faktorer, inkludert kjørestilen din, forholdene du skal sykle under og budsjettet ditt. Hvis du er en uformell rytter som for det meste sykler i tørre forhold, kan en standard MX-ringkjede være passende for deg. Hvis du ofte sykler i våte og gjørmete forhold, er en O-ringkjede et bedre alternativ. Hvis du er en seriøs rytter som krever den beste ytelsen og holdbarheten, er en X-ringkjede det ideelle valget. Vurder dine behov og budsjett og velg den kjeden som best oppfyller dine krav. 

Fortell oss hvilken du liker og hvorfor i kommentarfeltet! 

Av kundeservice
Tagger
Kjeder, sammenligninger, mallory wainwright, mx-kjede, o-ringkjede, racing, x-ringkjede
Kommentarer
0 kommentarer
0 kommentarer

Legg igjen en kommentar